Parentraining
De Kunst van het Beminnen ©

Voor paren is het mogelijk om samen een speciale training te volgen. Dit kan een totaal nieuwe dimensie voor je relatie betekenen! Je leert elkaar opnieuw te ontdekken en van jezelf en de ander te genieten zonder jezelf weg te cijferen of voor de ander te zorgen.

Je verkent nieuwe wegen om de intimiteit in je relatie te verdiepen. Vanuit liefde en respect, in openheid en verbondenheid. Zowel hetero- als homoseksuele stellen zijn welkom.


Waarom een aparte training voor paren?

Het spreekt vanzelf dat in deze training niet alleen het seksuele aspect in de relatie van belang is.

Als we op andere gebieden niet liefdevol met elkaar omgaan, zal dit zijn weerslag hebben op de manier waarop we met elkaar vrijen. In het beste geval vrijen we nog wel regelmatig, maar is het verworden tot een ontladen van spanning of een elkaar gebruiken als bliksemafleider. Seks wordt een uitruil van diensten. I´ll scratch your back, you´l scratch mine. In het slechtste geval vrijen we helemaal niet meer en raken we verder van elkaar verwijderd.

Door ons te gaan verdiepen in de Tantra leer, leren we onze genitaliën (onze Seks) te verbinden met ons hart (onze Liefde). Hiermee kunnen we de verschillen tussen man en vrouw leren erkennen en aanvaarden voor wat ze zijn.
Pas als de man zijn hart leert openen, kan de vrouw haar schoot openen. En pas als de vrouw zich leert overgeven, kan de man gaan staan. Het omgekeerde is ook waar: pas als de man gaat staan, kan de vrouw zich overgeven.

Van essentieel belang in de Tantra leer is dat de man zijn seksuele driften leert beheersen. En daarmee ook en met name zijn drang om te ejaculeren. Echter, niet vanuit het onderdrukken van zijn gevoelens, maar vanuit het besef dat zijn beheersing een prachtige vaardigheid is die hem in staat stelt langer en intensiever van het liefdesspel met zijn partner te genieten. Op die manier komt de seksuele beleving van man en vrouw veel dichter bij elkaar dan nu meestal het geval is. In de Tantrische seksualiteit is de vrouw degene die de leiding neemt en het tempo bepaalt. Zij is, indien zij zich bewust is van haar seksuele potentie, in staat de drift van de man te kanaliseren. Dit vraagt uiteraard van zowel de vrouw als de man enige training. En van beiden de bereidheid uit een vast rollenpatroon te stappen!

Er zijn mensen, met name mannen, die zich bezorgd afvragen of de man er niet bekaaid afkomt in Tantra. Deze mannen zijn wellicht nog in de veronderstelling dat de daad en de ejaculatie het belangrijkste zijn in het liefdesspel. Maar daarmee ontkracht de man zijn eigen orgastische potentie en kan de vrouw nooit volledig tot bloei komen.
Alles staat of valt met de vraag: handel je in je relatie(s) vanuit Liefde? Geen gemakkelijke vraag om (eerlijk) op te antwoorden.

Ook voor vrouwen valt er veel te leren op het gebied van de lichamelijke liefde. Vaak zijn we geneigd de man zijn zin te geven, om van het gedoe af te zijn. Als wij onze mannen toestaan ons op deze manier te benaderen, is dat een vorm van gebruiken. Het heeft echter niets met een liefdevol samenzijn te maken. Vanuit het vrouwelijke standpunt is het vaak niet te begrijpen dat mannen zo geobsedeerd kunnen zijn door seks en de daad. En daarom veroordelen veel vrouwen hun mannen in stilte en nemen ze wraak door geen zin (meer) te hebben of hem dan maar even zijn gang te laten gaan. Iets wat zowel voor de man als voor de vrouw diep in hun hart pijnlijk is.En ook vrouwen kunnen daad- en orgasme gericht zijn in hun seks beleving. Waarmee ook zij in feite hun volledig vrouwzijn ontkrachten.
Voor beide partijen is er dus veel te leren en te ontdekken op de weg van Tantra.
In de training De Kunst van het Beminnen© ga je samen met je partner op zoek naar nieuwe manieren van contact maken. Zowel op lichamelijk als spiritueel niveau.
Je krijgt handvatten aangereikt die je in staat stellen weer tijd te maken voor elkaar en voor de ontmoeting. Ook als je een druk gezin en werk hebt.


We werken met Emotioneel Lichaamswerk, Tantrische ontmoetingsrituelen en gesprek. Ook kun je leren elkaar een Tantrische sensuele massage te geven. Hierbij zul je gaan ervaren dat geven net zo belangrijk is als ontvangen. En dat het gaat om het delen van de ervaring, niet omdat je er iets voor terug krijgt.
Sleutelwoorden zijn verdieping, vertrouwen en overgave.

Voor wie zijn de sessies geschikt?

Voor vrouwen en mannen, ongeacht leeftijd en seksuele geaardheid. Je bent welkom als je:

  • bereid bent op ontdekkingsreis te gaan
  • meer liefde en waardering aan jezelf en je partner wilt geven
  • een nieuwe impuls zoekt voor je (liefdes) relatie
  • wilt leren genieten en aanwezig zijn in het 'nu'
  • een rustpunt zoekt in je drukke bestaan

Deze sessies zijn ook geschikt voor vrouwen die, door eerdere onveilige en onprettige seksuele ervaringen, moeite hebben (opnieuw) plezier en zin te hebben in intimiteit en vrijen.

|omhoog|

Praktijk De Lotus Bloem - Adriënne Acke
Stortemelk 155 - 2401 BX Alphen aan den Rijn
Tel: 0172-410059 / 06-42250219